Om Tonergenbrug

Hvem er Tonergenbrug ApS?

Vi er en virksomhed som kører en landsdækkende indsamling af brugte printertonere og blækpatroner til genbrug. Vi indsamler brugte printertonere og blækpatroner direkte fra erhvervsvirksomheder, renovationsvirksomheder, stat og kommuner. Vi har eksisteret siden 2009, men har brancheerfaring helt tilbage fra år 2000.

Registreret i det danske affaldsregister

Tonergenbrug APS er registreret som indsamlingsvirksomhed i det danske affaldsregister. Dette betyder, at vi er godkendt til at indsamle og overtage ansvaret for korrekt håndtering af jeres brugte printerpatroner og blækpatroner.

Afhentning i hele Danmark

Vi har afdelinger både på Sjælland og i Jylland. Derfor kan vi tilbyde afhentning inden for få dage, ligegyldigt hvor i landet i ligger.

Vi hylder det cirkulære princip

Ved at samarbejde med Tonergenbrug, sikrer din virksomhed, at Jeres brugte blækpatroner og printertoner bliver genanvendt som genfyldte blækpatroner og printertoner flere gange. Når de brugte blækpatroner og printertoner ikke kan genfyldes mere, vil de blive skilt ad, og de forskellige dele vil blive genbrugt.

Rub og stub bliver genbrugt

Mellem 85% – 90% af de tonere vi modtager og behandler bliver direkte genbrugt. Det vil sige at toneren bliver fyldt op igen med nyt pulver, renset, og evt. sliddele skiftet, så den er klart til at blive brugt igen. De sidste 10% fordeler sig, med 5% til genanvendelse (altså hvor man knuser produktet og bruger plastik/metaller igen) og 5% energiudnyttelse (forbrænding). Når vi modtager defekte printertoner eller kopier (dem fra Kina), som ikke kan genbruges direkte, sørger vi for at disse bliver genanvendt. Vi samarbejder med specialister som knuser produkterne, og bruger metal og plastik igen. Endda bliver restpulveret der er tilbage i tonerne, brugt til bl.a. at lave grundfarver på f.eks. kofangere og havemøbler.

Vi er også selv miljøbevidste

Vi er som virksomhed selv opmærksomme på at kildesortere og genbruge. Vi sorterer pap, blød plastik (LDPE), hård plastik (PP/PS/PET), papir, metal / jern, alu-folie, flamingo, samt batterier og el-pærer. På vores lager bruger vi også papkasser, som allerede har været brugt én gang, og vi bruger den plastik/flamingo, som følger med printertonere, til at pakke vores forsendelser i. Yderligere har vi valgt udelukkende at samarbejde med europæiske virksomheder, da vi mener at miljøeffekten aftager, hvis de sendes til Kina eller Indien for at blive genfyldt.

Væksthus hovedstadensregionen

Registreret i affaldsregistret

Bliv ringet op

  Vores kunder

  Tonergenbrug samarbejder med over 2000 danske virksomheder, bl.a.:
  Tonergenbrug.dk - Bilerneshus Tonergenbrug.dk - JBS Tonergenbrug.dk - Kontorland Tonergenbrug.dk - Kontorsyd Tonergenbrug.dk - Limfjords Tonergenbrug.dk - Sampension Tonergenbrug.dk - Aalborg universitet

  ”Utroligt hvor smertefrit det går. Tak.”

  Susanne Pedersen, Carlsberg, Fredericia

  ”Af alle leverandører må jeg bare sige, at det kører rigtig godt”

  Andreas Løwe, Budde Schou

  ”Jeg er meget tilfreds. Og de tager altid telefonen, så man slipper for at sende en mail”

  Anni Jessen, Velfac, Horsens